Onze visie

Onze visie is eigenlijk niet zo moeilijk, we willen met Buddy-bedrijven mensen de kans bieden om weer die eerste stap te maken naar een betaalde baan. Buddy bedrijven zijn bedrijven die worden gerund door Mensen die zelf in herstel zitten en daarin al wat stappen hebben gemaakt. ze stellen hun bedrijf open om te komen oefenen met die eerste stap en hebben alle begrip voor je als het even niet gaat. 

Nieuwe Nostalgie is bijvoorbeeld zo’n bedrijf. De eigenaar is 30 jaar verslaafd geweest aan alcohol en is nu 7,5 jaar nuchter. hij heeft zijn eigenbedrijf gebruikt om zijn eerste stappen zelf in de hand te hebben, zonder druk van boven af. nu knapt hij meubels op en bied mensen een kans om ook die eerste stappenĀ 

Het gaat er om dat je op je eigen tempo kunt aangeven wat en waarmee je wilt oefenen. 

Ken je het gevoel, dat je er wel klaar voor bent om weer iets te gaan betekenen in een werkomgeving. Maar je ziet enorm op tegen die eerste stap, misschien ben je bang dat het je nog niet gaat lukken of is af en toe je energie toch nog te laag. Hoe fijn is het dan dat je daarmee mag oefenen om op die manier je grenzen hierin kunt gaan ontdekken. Of misschien vind je het juist lastig om je grenzen aan te geven, ook dan is het fijn om te kunnen oefenen om die aan te geven in een veilige omgeving waar ze alle respect hebben voor jou situatie. 

Een Buddy Bedrijf kan dan juist een uitkomst bieden om weer die eerste stap te maken. het gaat erom dat je op een rustige manier kunt oefenen met wat jouw nog tegenhoud om weer aan het werk te gaan. Ook als je bang bent om jezelf weer helemaal te storten op je werk en je gaat op die manier over je grenzen heen. Geef dat aan, wellicht kunnen jij en je buddy-bedrijf dan duidelijke taken en tijden afspreken. De vraag is wat kan een Buddy-Bedrijf voor jou betekenen zodat jij rustig en veilig weer jou weg terug kunt vinden. een Buddy-bedrijf is er niet op uit om winst te maken aan jouw herstel, alle winst zit hem in jouw herstel. we werken niet met pgb, wmo of andere subsidies Zodat jij altijd voorop blijft staan.

Er is binnen een Buddy-bedrijf altijd ruimte voor jouw herstel, dat staat altijd voorop.