Ik wil graag starten!

Ken je het gevoel? Dat je er klaar voor bent om weer iets te gaan betekenen in een werkomgeving? Maar je ziet enorm op tegen die eerste stap. Misschien ben je bang dat het je nog niet gaat lukken of is af en toe je energie nog te laag. Hoe fijn is het dan dat je daarmee mag oefenen om op die manier je grenzen hierin te ontdekken. Of wellicht vind je het juist lastig om je grenzen aan te geven? Ook dan is het prettig om te mogen oefenen om je grenzen aan te geven in een veilige omgeving waar ze alle respect hebben voor jouw situatie. 

Een Buddy-Bedrijf kan juist dan een uitkomst bieden om weer die eerste stap te maken. De ervaring leert dat als je eenmaal die drempel weer over bent, het allemaal snel de goede kant op kan gaan. Doordat je onder de mensen komt krijg je ook weer nieuwe inzichten. Het gaat erom dat je op een rustige manier kunt oefenen met datgene wat jou nog tegenhoudt om weer aan het werk te gaan. Ook als je bang bent om jezelf weer helemaal te storten op je werk en je op die manier over je grenzen heen gaat. Geef dat gewoon aan, jij en je Buddy-Bedrijf kunnen dan duidelijke taken en tijden afspreken. De vraag is. wat kan een Buddy-Bedrijf voor jou betekenen zodat jij rustig en veilig weer jouw weg terug kunt vinden?

Er is binnen een Buddy-bedrijf altijd ruimte voor jouw herstel, dat staat altijd voorop.

We gaan er vanuit dat je gemotiveerd bent om weer die eerste stap te zetten, ook al weet je niet hoe die er uit gaat zien. Als dat zo is dan zetten wij als Buddy-Bedrijven graag onze deuren voor jou open zodat jij kunt komen oefenen met dat wat jij nodig hebt om weer terug te keren naar een betaalde baan. Je hebt het theorie / therapiegedeelte gehad, dan Is het nu wellicht tijd om het praktijkgedeelte te gaan beoefenen!

We zeggen oefenen, omdat het misschien niet meteen goed gaat. Daar hebben we bij een Buddy-Bedrijf alle respect voor. Er wordt, zeker in het begin, niks van je verwacht. Je loopt met iemand mee die zelf in herstel is en jij bepaalt jouw eigen tempo. Soms is het zelfs niet meer dan tijdens de pauze een bakkie koffie mee drinken om te wennen aan een ritme of gewoon aan andere mensen. Maar het kan nog kleiner, al begin je met een telefoongesprek per week. Het grote voordeel is dat Buddy-Bedrijven zich maar al te goed kunnen verplaatsen in jouw situatie. Het is dus niet na drie keer te laat ontslag, wij hebben meer geduld / respect voor jouw situatie.

Wat we ook belangrijk vinden om te melden is dat wij hier op geen enkele manier geld voor krijgen, wij doen dit omdat we zelf weten hoe je je voelt en dan zou het vreemd zijn om daar geld aan te verdienen. We werken niet met PGB, WMO of andere subsidies. We vinden het belangrijker om jou te helpen bij je herstel “op de arbeidsmarkt” dan winst te maken via jouw herstel. Onze winst is dat jij stappen maakt!

Meld je hier aan en zet die eerste stap!