Als alcohol een mens was!

Als alcohol een mens was; een boek van Peter van Limpt.
Peter is leerkracht in het voortgezet onderwijs. Als vertrouwensleerkracht tracht hij een spreekbuis te zijn voor kwetsbare jongeren.
Door datgene wat Peter op school ziet en hoort is hij een boek gaan schrijven waarin alcohol een grote rol speelt. Het verhaal speelt rondom Ethan.

Als een orkaan komt Ethan in het leven van twee onzekere vrienden. Dankzij hem beleven ze legendarische avonturen. Hij leert hen feesten en genieten, problemen oplossen en verleiden. In zijn kielzog veranderen ze in populaire levensgenieters.
Blijven ze hem echter trouw als er ook mindere kanten van Ethan aan de oppervlakte komen?
‘Als alcohol een mens was’ is een must-read voor elke jongere, ouder, leerkracht, hulpverlener, beleidsmaker en iedereen die worstelt met alcohol. Het sleept je mee doorheen alle geneugten en valkuilen van alcoholgebruik. Het symbolisch verhaal is geïllustreerd met feiten en cijfers uit de echte wereld. Voel en denk mee in deze zoektocht naar vriendschap en geluk. Benieuwd wat voor jou de doorslag geeft.

Geef een reactie